Voor logistieke en transportbedrijven betekent dit dat ze hun wagenpark moeten veranderen naar zero emissievoertuigen, zoals elektrische vrachtwagens en bestelwagens. Het aanschaffen van elektrische voertuigen is stap een, maar hoe zorg je vervolgens voor een passende laadinfrastructuur?

Slimme en toekomstbestendige laadinfrastructuur

Het creëren van een slimme en toekomstbestendige laadinfrastructuur start met een inventarisatie van je wensen en de laadbehoeften. Hoeveel elektrische voertuigen heb je? Welke afstand moeten ze minstens af kunnen leggen? Moeten de voertuigen overdag of in de nacht opgeladen worden? We inventariseren je bestaande rittenplanning; welk voertuig kan wanneer opgeladen worden, en welke afstand moet dit voertuig straks weer kunnen rijden. Aan de hand daarvan kunnen we precies berekenen wat het toekomstige energieprofiel van je locatie wordt en hoeveel vermogen er nodig is om hieraan te kunnen voldoen. Goed om te weten: een verzwaring van je netaansluiting is vaak niet nodig.

Depot Laadoplossing Calculator

Om deze berekening voor je te maken hebben wij een handige Depot Calculator die we graag voor jou invullen. Die helpt om jouw uitdaging om te zetten in een concreet actieplan. We gebruiken je huidige meetwaarden en het bestaande rittenprofiel van je logistiek bedrijf. Heb je al een fleetmanagement systeem? Dan is die informatie er vaak zo uit te halen! Die informatie bij elkaar bepaalt jouw energieprofiel. En dat is vervolgens de basis van de verfijning van jouw laadinfrastructuur. We zien de pieken in je energievraag waardoor we de effecten van zonne-energie en de inzet van energieopslag kunnen doorberekenen. Vaak blijkt er een veel interessantere business case te realiseren dan eerder gedacht!

Maak gebruik van slim laden

De Depot Calculator helpt je met het concreet maken van je actieplan. Gefaseerd, doordacht en op de toekomst van jouw bedrijf toegespitst. Maar er zijn nog meer opties om jouw laadinfrastructuur zo optimaal mogelijk in te richten. Naast de bestaande algoritmen die gebruikt worden voor load-balancing en peakshaving, hebben we voor de transportsector Route Based Charging ontwikkeld. Hiermee matchen we jouw specifiek logistieke laadbehoefte met de beschikbare netcapaciteit. Handig wanneer deze beperkt is en je jouw operatie ongestoord uitstootvrij wilt kunnen voortzetten.

Stap jij over op een elektrisch bedrijfswagenpark?

Wij helpen je graag met een toekomstbestendige laadinfrastructuur